Kolmen minuutin puhe

Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilsonilta kysyttiin kerran, kuinka kauan häneltä menee puheen valmistamiseen. Hän vastasi: Se riippuu puheen pituudesta. Kymmenen minuutin puheen valmistamiseen menee minulta kaksi viikkoa; puolen tunnin puheeseen viikko; jos voin puhua niin pitkään kuin haluan, valmisteluja ei tarvita ollenkaan. Olen valmis heti.

Hyvät ystävät!

Yhteistuumin. Tämä on se ajatus, jolla lähden ajamaan asioita eteenpäin. Haluan olla mukana luomassa avointa päätöksentekoa, uusia ajatustapoja ja toisten kuuntelemista. Nämä tarkoittavat yhteisten päämäärien löytämistä muiden kanssa. Tarkoittaa niin omaa valtuustoryhmää kuin muitakin ryhmiä. Asioissa ei pidä jäädä yksin vaan ajamilleen asioille tulee löytää yhteinen arvo- ja keskustelupohja laajalti eri ihmisten ja intressiryhmien kesken.

Oikeassa paikassa vaikuttamista

Monelle kaupunkilaiselle tulee yllätyksenä, että valtaosa asioista ei käytännössä päätetä kaupunginvaltuustossa. Niitä ei myöskään päätetä kaupunginhallituksessa. Eikä edes poliittisten ryhmien päättäjien välisissä linjauksissa. Asiat valmistellaan lähes valmiiksi virkamiestasolla. Sen esityksistä hyvin pieni osa muuttuu koko päätäntäprosessin aikana. Puhumattakaan, että vielä pienempään osaan poliittiset päättäjät ottavat risteäviä kantoja. Henkilö, joka pystyy vaikuttamaan koko elinkaareen alkaen valmistelusta aina valtuuston päätökseen asti, on vahvoilla.

Kaupunki on lähellämme

Lähdin mukaan kuntavaaliehdokkaaksi, koska kaupungin päätökset koskettavat minua arjessa ja työssä. Päivittäisessä arjessa törmään kaupungin palveluihin kouluissa, terveydenhuollossa, joukkoliikenteessä sekä katujen ja urheilukenttine ylläpidossa. Lisäksi helsinkiläisenä yrittäjänä joudun tekemään jatkuvaa yhteistyötä alueella toimivien asiakkaiden, yhteistyökumppanien ja työntekijöiden kanssa. Haluan vaikuttaa ja kehittää kaupunkimme palvelut vastaamaan 2010-luvun tarpeita.

Tehdään Helsingistä paras paikka onnistumiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *